har du längtan till en platt mage?



Denna strävan leder dock ofta till både frustration och missnöje. För många individer är det faktiskt fysiologiskt sätt väldigt svårt att uppnå en platt mage. Våra magmuskler är egentligen inte skapta för att vara platta utan har en något rundad form.

Vanligaste felet alla göra är att göra bara magövningar och förbränna fett. Även om detta är bra metoder finns det ytterligare en otroligt viktig faktor som tyvärr nästan ingen känner till. Nämligen att träna de muskler som ger dig en bättre hållning. En bra hållning gör att magen känns mindre putande och du får ett slankare utseende.

Fakta ni behöver
För en normalbyggd person är det höftens (eg. bäckenet) position som till stor bestämmer din hållning och om magen putar eller inte. För att inte råka ut för en framåtböjd höft så behöver man strecka ut sina höftböjare ordentligt - gärna i samband med att du tränar dina magmuskler. Se även till att sträcka ut de främre lårmusklerna som även de tippar höften framåt. För att få till en bra hållning krävs det även bålstabilitet. Träna och stretcha därför, förutom magmusklerna, även ländryggen, lårens fram- och baksida och sätesmuskeln

Förslag på träningsupplägg för hur du tränar magen och din hållning samtidigt.

  1. Börja med en övning för den raka bukmuskulaturen. 4 set av en valfri övning med ca 12-15 rep. Kan vara antingen vanliga sit-ups eller i en maskin.
  2. Utför 4 set med en övning som tränar din sneda och tvära bukmuskulatur. På gym hittar man ofta en maskin som heter "bålrotation". Denna är ett utmärkt alternativ som många fattar tycke för.
  3. Avsluta varje med att utföra 4 set ryggresning för att stärka din korsrygg (se artikelbild).
  4. Stretching


om du vill läsa allt, eftersom jag tog bort lite av texten så hittar du texten här


Bara för den tjockisen ja har vart idag hihi (a)
Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej :) Tänkte bara tipsa om en tävling jag har i min blogg just nu där man kan vinna ett presentkort på 300:- ! Perfekt att ge bort som julklapp, eller vara lite ego och behålla själv! =)



Om du inte är intresserad ber om jag om ursäkt för detta inlägg och önskar dig en fortsatt trevlig helg :)



Kram!

2010-12-06 @ 19:52:12
URL: http://lindshe.blogg.se/
Postat av: Tina

Tack för träningstipset för en plattare mage, jag vill ha plattare mage men det är svårt med all julmat ;) Det får bli nyårslöftet helt enkelt! Plattare mage!

2010-12-21 @ 23:25:50
URL: http://www.plattare-mage.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0